Política 23/10/2019

El PSC i el PSOE participaran diumenge a la manifestació de Societat Civil Catalana

Asseguren que, tot i la seva presència a la marxa, el "protagonisme" serà de la ciutadania

Ara
1 min
Borrell i Vargas Llosa parlant des de l'escenari davant la porta del Parc de la Ciutadella

BarcelonaEl PSC i el PSOE estaran representats a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC) diumenge a Barcelona amb el lema "Per la convivència, per la democràcia i per Catalunya: stop Procés". Així ho han afirmat els socialistes en un comunicat en el qual asseguren que "la presència dels i de les socialistes en aquesta manifestació s’ajustarà a la voluntat expressada pels organitzadors per tal que el protagonisme d’aquesta convocatòria sigui de la ciutadania i no dels dirigents polítics". No aclareixen, però, qui formarà part de la delegació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci arriba després que es fes públic que els líders del PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, participaran també a la manifestació. També hi seran altres líders del PP com Cayetana Álvarez de Toledo o el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. La plana major dels dos partits ja ha participat en altres manifestacions que ha organitzat l'entitat unionista, com la del 8 d'octubre del 2017, com a resposta al referèndum de l'1-O.

En aquella ocasió, el PSC no es va adherir formalment a la convocatòria, però el partit sí que va animar els seus militants a participar-hi, tal com van fer alguns dels seus dirigents, com el secretari d'organització, Salvador Illa. El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, és un habitual de les marxes de l'entitat espanyolista, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també hi ha participat en alguna ocasió. En la del 29 d'octubre del 2017, de fet, Iceta va estar al centre de la polèmica quan es va fer una selfie a la capçalera amb Enric Millo, Xavier García Albiol, Dolors Montserrat i altres dirigents del PP.

stats