Política 28/06/2016

El PSC es querella contra Daniel de Alfonso per injúries i calúmnies

El cap d'Antifrau va insinuar que els socialistes van filtrar la seva conversa amb el ministre d'Interior

N.orriols
1 min
Miquel Iceta, durant la seva intervenció al congrés que l'ha entronitzat / PERE VIRGILI

BarcelonaDit i fet. El PSC ha interposat aquest dimarts una querella contra el cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per haver insinuat que els socialistes havien filtrat la conversa entre ell i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què es coordinaven per treure draps bruts a CDC i ERC. Segons De Alfonso, el PSC hauria respost així a la investigació sobre finançament irregular que tenia entre mans Antifrau. La querella per injúries i calúmnies té l'agreujant –previst en la legislació espanyola– d'haver-se produït en campanya electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vegeu la querella del PSC contra De AlfonsoUn cop es van fer públiques les converses, la cap de llista, Meritxell Batet, i el primer secretari del partit, Miquel Iceta, ja van avisar que estudiarien accions legals contra De Alfonso i van desmentir "rotundament" les acusacions que el cap d'Antifrau va fer en l'entrevista a TV3 posterior a les revelacions.

En resposta a les preguntes del periodista Toni Cruanyes, que li va preguntar "qui tindria interès per haver-ho filtrat" i "quin partit en concret" se'n beneficiaria, De Alfonso va respondre: "Apareix en un moment en què l'Oficina Antifrau de Catalunya fa uns 8 o 10 dies que està investigant un presumpte finançament il·legal d'un partit polític [...], del Partit dels Socialistes de Catalunya".

stats