Política 27/09/2014

El PSOE fa pinya amb el PP: "Els socialistes donem suport a la impugnació"

Antonio Hernando assegura que "no hi ha dret que el president Mas se salti l'estat de dret"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando. EFE

MadridEl PSOE fa pinya amb el PP i ha anunciat en una compareixença aquest dissabte que els socialistes donaran suport a la impugnació que presentara el govern espanyol en contra de la llei de consultes i la convocatòria del 9-N. "El president Mas ha de saber que el decret serà impugnat i que la consulta no es podrà realitzar perquè va en contra de la Constitució", ha dit el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando. "El que està fent és crear una enorme fractura dins la societat catalana i espanyola -ha afegit-. Per això els socialistes donem suport a la impugnació, perquè no hi ha dret que el president Mas se salti l'estat de dret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando ha recordat que són partidaris d'una reforma de la Constitució en sentit federal, però que abans la Generalitat ha de "complir la Constitució". "Per això donem suporta a la impugnació, perquè es compleixi la Constitució i perquè és una decisió que competeix a tots els espanyols de tota Espanya, independent de la comunitat autònoma on visquin", ha puntualitzat.

Vinculació amb el cas Pujol

Els socialistes consideren que avui "hauria estat un bon moment perquè Mas digués si segueix sentit compassió per Pujol o bé si sent tanta indignació i vergonya com la resta de la ciutadania". Considera que amb la "supèrbia i la prepotència" que va mostrar l'expresident divendres en la compareixença al Parlament es "multipliquen les sospites" i cal començar amb "urgència" una comissió d'investigació la setmana vinent. "No hi a dret que cridés als representants del poble per amagar els milers de milions que té en paradisos fiscals", ha lamentat.

stats