Política 28/04/2015

El PSOE vol que el Congrés investigui els negocis del diputat del PP que va cobrar d'una constructora

La pressió de l'oposició sobre Martínez-Pujalte s'incrementa, després que Esquerra Plural ja demanés que la Comissió de l'Estatut dels Diputats indagui els seus lligams amb l'empresa Collosa

Efe
1 min
Pujalte en una imatge d'arxiu /EFE

MadridEl PSOE ha sol·licitat aquest dimarts per escrit que el Congrés dels Diputats investigui els negocis del portaveu econòmic del PP a la cambra baixa, Vicente Martínez-Pujalte, amb la constructora Collosa, investigada per l'Agència Tributària en el marc d'una suposada trama de comissions il·legals a la Junta de Castella i Lleó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes basen la seva petició en un acord adoptat al ple del Congrés l'any 1990 que atribueix facultats a la Comissió de l'Estatut dels Diputats per "investigar temes d'interès públic relacionats amb el tràfic d'influències". Aquesta petició també ha sigut registrada pel grup parlamentari d'Esquerra Plural.

Pujalte va cobrar 75.000 euros provinents de la constructora Collosa en poc més d'un any (2008-2009), tal com va admetre ell mateix, a través del seu despatx d'assessoria. Aquesta constructora va ser una de les màximes beneficiades pels parcs eòlics a Castella i Lleó. L'actual ambaixador a Londres, Federico Trillo, també va cobrar quan era diputat 354.560 euros en gairebé tres anys (2006-2008) de la mateixa empresa. Trillo i Pujalte han defensat la legalitat d'aquestes activitats, per a les quals van obtenir l'autorització de la Comissió de l'Estatut dels Diputats, que va ratificar el ple.

stats