Política 09/10/2017

Podem lamenta que el PSOE se sumi al "bloc del PP, Vox i la Falange per empènyer Catalunya fora d'Espanya"

Echenique assegura que rebutja una DUI i fa una nova crida a la mediació

Ot Serra
2 min
El portaveu de Podem, Pablo Echenique, en una imatge d'arxiu

MadridPodem continua remarcant la necessitat que en el conflicte català es produeixi una marxa enrere que redueixi "l'escalada de tensió". Així ho ha manifestat el portaveu del partit lila, Pablo Echenique, en una roda de premsa posterior al consell de coordinació del partit, en què ha lamentat que el PSOE estigui donant suport a la resposta de Mariano Rajoy a l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El bloc de l'immobilisme s'ha ampliat", ha assegurat la portaveu Noelia Vera, que ha criticat que es cantés "Puigdemont a la presó" a la manifestació d'aquest diumenge al centre de Barcelona.

En aquesta mobilització hi van prendre part partits ultradretans com Vox i la Falange, a qui Echenique ha situat al mateix sac que el PP. En aquest sentit, ha lamentat que el PSOE "se sumi al bloc que vol empènyer Catalunya fora d'Espanya", i ha defensat el referèndum pactat com "l'única manera per garantir la unitat d'Espanya". Especialment contundent s'ha mostrat amb Xavier García Albiol, el líder del PP a Catalunya, a qui ha titllat d'"ultradretà i racista", i ha criticat que l'exministre socialista Josep Borrell es manifestés al seu costat.

Tal com ja ha expressat públicament Podem, el seu posicionament és contrari a la DUI, que considera "irresponsable", i demana que hi hagi una mediació que faci seure en una taula de negociació els presidents català i espanyol. "Les decisions unilaterals no solucionaran el problema i contribueixen també a l'empitjorament de la tensió", ha asseverat el dirigent lila, que ha assegurat que li agradaria que Puigdemont "no fos el president de la Generalitat".

La possible aplicació del 155

Davant la possibilitat que Carles Puigdemont faci una DUI i aquesta decisió suposi l'aplicació de l'article 155, Podem se situa al camí del mig i continua demanant al PSOE que proposi una alternativa a aquest full de ruta. "L'última vegada que Pedro Sánchez va donar suport a l'actuació de l'Estat vam acabar amb més de 800 ferits", ha advertit Echenique, que ha instat un cop més el líder del PSOE a "fer fora" Rajoy de la Moncloa. "Com a pla B, fem una crida al diàleg i a la mediació", ha assenyalat.

El dirigent de Podem ha criticat que Rajoy no vulgui "despenjar el telèfon" i ha posat l'exemple de l'expresident espanyol José María Aznar, que sí que va dialogar amb ETA. "Assistim amb incredulitat que es negui a despenjar el telèfon per parlar amb el president d'una comunitat autònoma", ha reconegut Echenique.

stats