CAP AL 20-N
Política 05/11/2011

González i Guerra insinuen que el PP va intentar retardar el comunicat d'ETA

Rubalcaba els acompanya en un míting multitudinari a Dos Hermanas en què el PSOE intenta aixecar la moral i contraposar el seu model al de Rajoy

Ferran Casas
2 min

Dos Hermanas (Sevilla)Felipe González i Alfonso Guerra, expresident i exvicepresident del govern central, han fet entrar ETA en campanya i han insinuat aquest dissabte en un míting a Dos Hermanas que el PP va intentar que ETA posposés fins després de les eleccions l'anunci de cessament definitiu de l'activitat armada. Guerra ha atribuït "alguna trucada" de Mariano Rajoy a José María Aznar perquè l'ajudés en les gestions per retardar el comunicat. Tant Guerra com González han atribuit a Rubalcaba el final d'ETA: "L'hem derrotat entre tots, però alguns han fet més que altres", ha etzibat Guerra. I encara ha afegit: "Un home els ha perseguit vuit anys i els ha acorralat. Aquest home es diu Alfredo i ha derrotat ETA". Els dos exdigirents han deplorat el doble raser d'alguns mitjans a l'hora de tractar Rubalcaba, fins fa poc ministre de l'Interior, en aquest assumpte i el PP. "Ai si ho hagués fet el del bigoti això d'acabar amb ETA", ha ironitzat Guerra. González ha denunciat que se'ls acusés d'"entreguistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos exdirigents socialistes han alertat del possible desmantellament de l'estat del benestar que ells van contribuir a universalitzar si és el PP el que guanya les eleccions el 20-N. Un i altre han afirmat que el que cal és créixer, més que no pas retallar i l'expresident ha insistit que fa dos anys que ell ve insistint en la necessitat de la millora de la productivitat.

Un i altre han coincidit, per primer cop des de 1996, al mateix lloc on van fer el seu últim miíting plegats, a Dos Hermanas, el bastió socialista a Sevilla, una demarcació per la qual Guerra torna a encapçalar per desena vegada. Gairebé 30.000 militants i simpatitzants socialistes de tota Andalusia els han escoltat enfervorits. A més dels dos líders històrics i el candidat Alfredo Pérez Rubalcaba ha pres la paraula José Antonio Griñán, actual president de la Junta d'Andalusia, que ha afirmat que González i Guerra "equivalen a lideratge polític".

González i Guerra han desqualificat per "poc treballador i dormilega" Rajoy i l'han contraposat a un Rubacalba "feiner". Guerra s'ha referit a la polèmica pel PER, el subsidi rural, que sectors del PP i CiU critiquen per recordar que "només" són 700 milions l'any quan a Barcelona se'n paguen 4.000 per any en atur. No ha donat, però, les xifres del que costa l'atur andalús. Rubalcaba ha admès que el moment és difícil però ha insistit en que hi ha molt en joc. "L'estat del benestar no és irreversible", ha avisat.

stats