Política 18/12/2014

El PSOE atribueix la dimissió de Torres-Dulce a les "pressions" de Rajoy

Els socialistes exigeixen la compareixença urgent del president del govern espanyol perquè doni explicacions sobre aquesta dimissió

1 min

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha culpat el president del Govern, Mariano Rajoy, d'haver "forçat la dimissió" d'Eduardo Torres-Dulce a còpia de "pressions". Hernando, en declaracions als periodistes al Congrés, ha exigit la compareixença urgent de Rajoy per donar explicacions perquè el considera "el principal responsable" de la dimissió de Torres-Dulce.

"El fiscal ha dimitit perquè el govern l'ha pressionat. És absolutament inacceptable l'actitud de Rajoy amb les institucions", ha denunciat. Segons Hernando, Rajoy "no en té prou" de tenir majoria absoluta a les Corts Generals, "vol colonitzar i controlar totes les institucions, el Congrés, el Senat, el Defensor del Poble i ara també la Fiscalia i el Consell General del Poder Judicial".

El portaveu socialista ha afirmat que "les pressions [del govern] han estat evidents durant totes aquestes setmanes, desqualificant el fiscal en nombroses ocasions". "La situació és inacceptable des del punt de vista democràtic. No és possible que el president i el govern, per por, hagin fet dimitir un fiscal independent que ha estat fent bé la seva feina", ha afegit Hernando.

stats