Política 20/01/2014

El PSOE farà pinya amb el PP per dir "un no com una casa" a la independència de Catalunya

Valenciano creu que la solució al conflicte català és el diàleg i "recompondre les regles del joc"

Europa Press
1 min

MadridLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit donarà suport al govern espanyol i al PP "per dir un no com una casa a la independència de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres hem parlat molt amb el govern espanyol sobre el desafiament sobiranista a Catalunya i l'executiu de Rajoy sap que pot comptar amb nosaltres per dir un 'no' com una casa a la independència de Catalunya, però no pot comptar amb nosaltres per no fer res", ha dit en una entrevista a la SER recollida per Europa Press.

La número dos del PSOE ha recordat la proposta que va fer el seu partit al Congrés dels Diputats per reformar el model territorial espanyol i ha defensat que el Parlament és un "lloc fantàstic" perquè parlin tots els partits . No obstant, li ha explicat al PP que no comptarà amb el PSOE per fer una política de trinxeres.

Segons la seva opinió, el govern espanyol i tots els partits s'han de prendre "molt seriosament" el que està succeint a Catalunya i l'"enorme bretxa" que s'està obrint, així que ha apostat pel diàleg i, si cal, per "recompondre les regles del joc", inclosa una reforma de la Constitució, per seguir convivint de manera que tots els espanyols siguin" iguals "però puguin reconèixer-se com a "diversos".

stats