Política 16/05/2014

Zapatero lloa les "dones intel·ligents" en un míting descafeïnat a Madrid

El secretari general del Partit Socialista de Madrid eclipsa l'expresident, que defensa un discurs d'estadista amb desenes de referències històriques

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb el secretari general del PSM, Tomás Gomez, a Madrid. EFE

MadridJosé Luis Rodríguez Zapatero ha optat per no coincidir amb la cap de llista socialista a les europees, Elena Valenciano, en cap míting. El seu granet de sorra es limita a anar de la mà dels líders autonòmics. Primer va ser al País Valencià el cap de setmana passat i aquest divendres ha estat a Madrid, on ha acompanyat el secretari general del Partit Socialista de Madrid, Tomás Gómez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expectativa era important al centre cultural Eduardo Úrculo, situat a Tetuan, un dels feus del fundador del PSOE, Pablo Iglesias. Però Zapatero ha punxat amb un discurs d'estadista plegat de referències històriques que a portat a més d'un simpatitzant socialista a abandonar un auditori ple de gom a gom per anar al lavabo.

Zapatero ha passat de puntetes als comentaris del cap de llista popular a les europees, Miguel Arias Cañete, sobre Valenciano i només s'ha dedicat a lloar les "dones intel·ligents" que el van envoltar quan era president -independentment de la formació política-, com també les que tiren endavant cada dia Espanya.

"Afortunadament a Espanya hi ha dones molt ben preparades i amb una gran capacitat intel·lectual", ha dit.

Per a l'expresident socialista està clar que Valenciano va guanyar el cara a cara de dijous i "qui guanya un debat guanya les eleccions".

Eclipsat per Tomás Gómez

L'auditori de Tetuán ha seguit amb entusiasme les paraules del secretari general del PSM, mentre que s'ha fet el silenci amb un Zapatero que en alguns moments parlava tant fluix que ni se'l podia seguir i que s'ha dedicat a recordar la fundació de la Unió Europea i els valors que això va comportar.

stats