Política 08/09/2017

Puigdemont tornarà a assistir a la manifestació independentista de la Diada

L'acompanyaran tots els consellers excepte Forn, que coordinarà el dispositiu de seguretat

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el moment del batec a Salt

BarcelonaLa mobilització que les entitats independentistes, amb l’ANC i Òmnium al capdavant, han convocat per a la Diada tornarà a comptar amb la presència del Govern de Catalunya. Fonts de l’executiu han confirmat a l'ACN que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, tornaran a acudir a la cita reivindicativa com ja van fer l’any passat, i tal com havien fet abans d’assumir els seus actuals càrrecs institucionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els acompanyaran pràcticament tots els consellers del Govern. Només Joaquim Forn, conseller d’Interior, no assistirà a la manifestació perquè, per obligacions del càrrec, haurà de ser al capdavant de la direcció del dispositiu de seguretat de la jornada de l’Onze de Setembre. Per la seva part, la presidenta del Parlament i expresidenta de l’ANC, Carme Forcadell, també ha confirmat la seva assistència a l’acte. En acabar la mobilització de la tarda està previst també que Puigdemont rebi al Palau de la Generalitat Jordi Sánchez, president de l’ANC, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium, com a organitzadors de la manifestació.

L'any passat, Puigdemont ja va assistir a la manifestació que l'ANC i Òmnium van convocar a Salt, en una de les mobilitzacions descentralitzades de la Diada. El president va trencar d'aquella manera el precedent d'Artur Mas, que durant la seva presidència va preferir no participar en els actes independentistes de la Diada per preservar el seu rol institucional.

stats