Política 28/01/2017

Puigdemont fa del 'sí' de la CUP als pressupostos una crida a la mobilització per culminar el procés

El president demana als catalans convertir el judici del 9-N en un avís al govern espanyol que "se li acaba el temps"

Gerard Pruna
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'expresident Artur Mas

BarcelonaQuan parla de les dificultats del procés sobiranista, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sempre presumeix que fins ara sempre s'han superat totes les proves d'estrès. Aquest dissabte, des del consell nacional del Partit Demòcrata (PDECat), Puigdemont ha celebrat que també s'hagi superat el test que més el preocupava, el del 'sí' de la CUP als pressupostos de la Generalitat per al 2017.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el resultat del consell polític encara calent, Puigdemont ha intervingut davant dels consellers nacionals del PDECat per reivindicar que l'independentisme ha sortit més fort de cada dificultat: "A cada entrebanc, a cada examen, una superació i un aprenentatge", ha apuntat, i ha assegurat que l'independentisme està a punt de superar la prova definitiva "amb molta més força de la que els nostres adversaris podien imaginar".

Segons ha dit en un discurs breu, el 'sí' de la CUP als pressupostos és "una mala notícia" per als adversaris de l'independentisme, perquè superat aquest cim ja es pot encarar l'últim tram del procés, el que ha de dur a la celebració d'un referèndum d'independència abans que s'acabi el mes de setembre.

Altres membres del Govern també han celebrat el 'sí' de la CUP per Twitter:

Crida a la mobilització el 6-F

Aprovats els comptes, Puigdemont ha donat per inaugurat el tram decisiu del procés, un tram en què, ha dit, caldrà que els partits sobiranistes notin l'escalf i la mobilització de la gent. "Necessitarem el suport de la gent", ha afirmat, i ha apuntat que la primera data en què s'ha de demostrar aquest suport és l'inici el dia 6 de febrer del judici contra l'expresident Artur Mas i tres exconsellers pel 9-N.

Segons Puigdemont, l'Estat descobrirà el dia 6 que l'"única conseqüència de deixar passar el temps és que el temps s'acabi i arribin tard", a més de "comprovar el greu error de voler dialogar als jutjats allò que s'hauria d'haver dialogat a la política". Per això, ha demanat a la societat civil que el judici pel 9-N serveixi per demostrar que sis anys després "de la infame sentència" de l'Estatut, el govern espanyol segueix tenint davant "un poble dempeus, alçat per dir 'prou'". "El dia 6 l'Estat ha de notar l'alè dels catalans en aquesta recta final", ha conclòs.

Òmnium celebra el 'sí'

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha aplaudit el suport final de la CUP als pressupostos: "Es tracta d'un pas més en la construcció de la República Catalana. El sobiranisme demostra maduresa i sentit d'Estat".

Òmnium Cultural ha donat el vistiplau aquest dissabte a la confecció d'una gran campanya unitària a favor del 'sí' en el referèndum d'independència d'aquesta tardor. "La proposta que fem als nostres 62.000 socis i al conjunt de la ciutadania de Catalunya és fer una campanya que reculli totes les sensibilitats en la defensa del 'sí'. Haurà de ser aglutinadora de totes les opcions polítiques i dels moviments de base, tothom s'hi ha de sentir còmode", ha dit Cuixart.

stats