Política 21/02/2018

El Parlament Federal belga frena la compareixença de Puigdemont

La N-VA havia convidat el president, però la proposta no ha prosperat per falta de consens

Laia Forès
1 min
Carles Puigdemont poc després d'arribar a Brussel·les

Brussel·lesCarles Puigdemont no podrà anar al Parlament Federal de Bèlgica a pronunciar una conferència sobre Catalunya. Membres del grup d'amistat entre diputats flamencs i catalans (VLACAT), format principalment per diputats del partit nacionalista flamenc N-VA, l'havien convidat a un acte previst per al dimarts 27 de febrer, però la proposta no ha propserat per la falta de consens entre la resta de forces polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes i els democristians francòfons s'hi havien oposat i havien denunciat la "instrumentalització del Parlament Federal per exaltar el separatisme". Finalment, la N-VA ha hagut de retirar la proposta. Estava previst que la conferència se celebrés en una sala annexa, que el partit flamenc ja havia reservat, i no al plenari.

"És al·luciant que fins i tot al bressol de la llibertat d'expressió [al Parlament Federal] no es permeti parlar a un membre d'un Parlament escollit democràticament", ha afirmat el diputat de la N-VA Peter Luykx. Segons el diputat flamenc, el veto de la conferència de presidents de la cambra és "decebedor" i ha advertit que no hi ha "arguments vàlids" que el justifiquin.

stats