Política 18/08/2018

Puigneró, sobre l'acte del 17-A: "No es pot pretendre despolititzar un moment en què hi ha presos polítics"

El conseller defensa "expressar la disconformitat" amb la "repressió" de l'Estat

Mireia Esteve
1 min
SENSIBILITAT  01. Tot i que la Generalitat ha liderat la batalla contra l’economia col·laborativa, paraules com les del director general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró (a la foto), podrien anticipar un canvi de sensibilitat en l’executiu.02. Aplicacions com Uber o Airbnb han aixecat polseguera en sectors tradicionals com el taxi o els hotels.

PradaDesprés de la tensió política generada en l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha admès que era impossible evitar una "despolitització" dels actes. Des de la Universitat Catalana d'Estiu, Puigneró ha assegurat que en un acte d'aquestes característiques s'ha de respectar la "llibertat d'expressió en tots els sentits i no generar més polèmiques de les necessàries".

En aquest sentit, el conseller ha estat taxatiu: "No es pot pretendre despolititzar un moment en el qual tenim presos polítics". Així, ha assegurat que els membres del Govern van lluir una insígnia amb el rostre de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, perquè "va ser un dels principals gestors de la seguretat de l'any passat". Puigneró, a més, ha defensat la llibertat d'expressió en actes com el d'ahir: "Expressar de manera educada i respectuosa la nostra disconformitat sobre la situació que estem patint per part de l'estat espanyol de repressió judicial i altres tipus de repressions que són intolerables en el segle XXI".

El conseller s'ha desplaçat fins a Prada per participar en un acte titulat 'Cap a l'Estat virtual?', en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu.

stats