Política 27/05/2019

Quines comunitats de l'Estat van votar Carles Puigdemont i Oriol Junqueras?

Els dos candidats van esgarrapar vots, sobretot, de les Illes, el País Valencià, el País Basc i Navarra

Ara
2 min

Barcelona[Si llegeixes aquest contingut des d'una aplicació mòbil, fes clic aquí per veure el mapa]

Vots a JxCat

Aquest 26 de maig, la candidatura de Carles Puigdemont al Parlament Europeu es podia votar arreu de l'Estat. En els comicis europeus, l'Estat conforma una única ircumscripció i, per tant, en les eleccions d'ahir, els ciutadans de tot Espanya podien dipositar a l'urna una papereta de l'expresident de la Generalitat. Al territori català, va ser on Puigdemont va tenir més vots, concretament, un 28,52%, però també en va rebre d'alguns punts de l'Estat.

Les Illes Balears i el País Valencià són els dos territoris on més vots va obtenir la candidatura de l'expresident, amb 10.663 vots i 6.951 vots respectivament. A aquests dos territoris els segueix el País Basc, on 5.056 persones van votar Carles Puigdemont. A Navarra, l'expresident també va aconseguir suports, concretament 1.331 (un 0,39%), i també a l'Aragó i Galícia, on va obtenir un 0,17% i un 0,14% dels vots respectivament.

On la llista de Carles Puigdemont va obtenir menys suport va ser en comunitats com Cantàbria, Castella-la Manxa o Castella i Lleó. A la Comunitat de Madrid, l'expresident va arrencar 3.745 vots, el que suposa un 0,12% dels suports.

Vots a Ara Repúbliques (ERC, EH Bildi i BNG)

Per la seva banda, ERC, en coalició amb EH Bildu i BNG, també ha esgarrapat vots d'altres comunitats diferents a les de Catalunya, País Basc, Navarra i Galícia. Oriol Junqueras va obtenir un 4,9% dels vots a les Illes Balears; un 0,57% al País Valencià -amb 12.364 vots- i un 0,36% dels vots a Astúries -amb 1.886 votants-. Els republicans també van obtenir vots a Aragó -un 0,27%-, a les Illes Canàries -0,28%- i a la Comunitat de Madrid -un 0,18%, el que representen 5.733 vots-.

stats