Política 14/08/2015

Rabell veu una "burla" l'explicació de Fernández Díaz al Congrés

El candidat de Catalunya Sí que es Pot retreu al ministre de l'Interior "la seva trajectòria sinistra des del punt de vista de les llibertats democràtiques"

Acn
2 min
El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, atenent als mitjans de comunicació a Girona / ACN

BarcelonaEl líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha qualificat de "burla" les explicacions que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha donat aquest divendres al Congrés sobre la reunió que va mantenir amb l'exvicepresident espanyol Rodrigo Rato. Rabell ha dit que Fernández Díaz pretén "prendre el pèl" als ciutadans amb l'"última versió" de la trobada, que veu com un "escàndol democràtic". En aquest sentit, ha assenyalat que "en qualsevol país normal, el ministre ja hauria dimitit". Aquesta polèmica no fa res més afegir-se a "una trajectòria realment sinistra des del punt de vista de les llibertats democràtiques", ha dit referint-se a les actuacions policials a Melilla i la 'llei mordassa'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha restat credibilitat als arguments que Fernández Díaz ha donat en seu parlamentària per justificar la seva reunió amb Rato en seu ministerial. "Les primeres reaccions del ministeri van ser surrealistes, ens van dir que va ser una trobada personal i que havien estat parlant de moltes coses, entre d'altres, sobre Catalunya. Ara ens diuen que és per temes de seguretat. És una burla a la ciutadania", s'ha queixat el líder de Catalunya Sí que es Pot.

El líder de la confluència d'esquerres ha assegurat que "en un país de cultura democràtica", Fernández Díaz "ja fa dies que hauria dimitit", perquè que un ministre rebi "amistosament" una persona investigada per la policia és "un escàndol democràtic", ha opinat. "Els dèficits democràtics d'aquest país són enormes, tenim una xarxa de corrupció que ens governa, la ciutadania està saturada pels escàndols i possiblement no sap mesurar la gravetat d'un fet com aquest", ha lamentat. Per això, veu amb bons ulls qualsevol iniciativa que pretengui posar llum sobre aquests fets, com ara la del grup socialista de denunciar la trobada davant la Fiscalia.

Pel candidat de Catalunya Sí que es Pot, aquest últim afer polèmic de Fernández Díaz "s'afegeix a una trajectòria realment sinistra des del punt de vista de les llibertats democràtiques", ha dit, i ha citat altres actuacions del titular de l'Interior com les de la Guàrdia Civil amb els immigrants que intentaven arribar a les costes espanyoles o la 'llei mordassa', que Rabell confia a poder "esborrar com més aviat millor".

stats