Política 10/07/2015

Rajoy: "Els nacionalismes excloents alcen murs de divisió enmig de la societat"

En un article al diari 'La Razón' carrega contra el "populisme" perquè és un "risc" que Espanya "no es pot permetre"

Acn
2 min

MadridEl president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, publica aquest divendres un article a La Razón on exposa les bases de la Conferència Política que els populars celebren aquest divendres i dissabte i on alerta dels "riscos" que Espanya "no es pot permetre": els "populismes" i el nacionalisme.

"No fa falta anar a Veneçuela per comprovar que els populismes comencen prometent el cel i acaben redistribuint la pobresa entre ciutadans. Ni fa falta anar massa enrere en la història per saber dels murs de divisió que els nacionalismes excloents alcen enmig de la societat", sentencia. Rajoy també promet que el PP "rellançarà un ampli projecte social i inclusiu" per "cuidar els més vulnerables".

Rajoy assegura que el PP busca en aquesta Conferència Política fer arribar un "missatge atractiu a la societat" que parteixi de la base de la consolidació de l'ocupació, la lluita contra la desigualtat i l'exclusió social, el reforçament de la qualitat democràtica i la lluita contra la corrupció.

La cita, diu, ha de donar com a resultat un programa electoral que segons Rajoy ha de ser "sòlid, solvent i capaç de transmetre als espanyols la il·lusió que sent el PP en un moment d'oportunitats per a Espanya". Amb tot, el president espanyol adverteix que l'Estat no es pot permetre "una recuperació a dues velocitats" i per tant cal posar aquesta recuperació "a l'abast de tothom".

Per aquest motiu la Conferència servirà, segons Rajoy, per "rellançar un ampli projecte social i inclusiu amb un objectiu clar: augmentar les inversions, expandir els serveis públics, cuidar els més vulnerables i, així, enfortir el teixit de la nostra societat". Prova d'aquesta voluntat, segons afirma, és el fet que el govern espanyol ha baixat de nou els impostos.

En tot cas, Rajoy adverteix que juntament amb les "oportunitats", Espanya s'enfronta a "riscos que no ens podem permetre", com el nacionalisme i el "populisme". "Certament, la immensa majoria dels espanyols estan per tirar per la borda el nostre sistema de drets i llibertats ni per posar en dubte la solidaritat que ens uneix com a espanyols ni la continuïtat del projecte nacional més antic d'Europa".

En aquest marc carrega durament contra el PSOE perquè "a Espanya populismes i nacionalistes compten avui amb la complicitat de líders de partits que en altre temps van ser abanderats de la centralitat i la moderació i que avui traeixen els seus principis de sempre per intentar esgarrapar quotes de poder", com "acabem de veure en molts llocs d'Espanya després de les eleccions autonòmiques i municipals".

Segons Rajoy, no hi ha cap dubte que els espanyols "sabran jutjar aquesta irresponsabilitat", mentre que el PP "seguirà essent la referència dels qui creiem en una Espanya exitosa, en una idea de nació basada en la concòrdia, la reforma i l'obertura, fidels a ideals xifrats en la nostra gran fita històrica, la Constitució del 1978".

stats