Política 24/02/2015

"El nostre objectiu han de ser tres milions de llocs de feina, esclar que podem!": el discurs de Rajoy, en deu frases

El president espanyol passa de puntetes sobre Catalunya i la corrupció i se centra en els "èxits" econòmics per haver rebutjat el rescat

Ferran Casas
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el debat de política general del Congrés. EFE

MadrdMariano Rajoy ha centrat la seva hora i mitja de discurs en l'economia, a explicar com Espanya està sortint de la crisi i va evitar les estretors del rescat. A més d'anunciar algunes mesures amb la vista posada al final de la legislatura i advertir sobre els riscos d'un tomb ideològic fort, en clara referència a Podem, ha passat de puntetes sobre els altres dos grans temes de l'agenda política: Catalunya i la corrupció. Aquestes són les principals frases del seu discurs:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. L'herència de Zapatero: "El panorama era hivernal, gèlid i desolador. Debatem l'estat d'una nació que surt del malson i s'ha rescatat a ella mateixa".

2. El futur: "Els espanyols saben estar a l'altura de les circumstàncies, queda encara molt per fer. No podem confondre la fi d'un acte amb la de l'obra".

3. El rescat: "Hi havia qui ens animava a demanar el rescat i aquesta va ser la gran mesura de la legislatura, la millor política social, el gran encert. Podria haver passat que les pensions es rebaixessin, en alguns països s'ha fet fins al 20%. Aquí no perquè no vam acceptar el rescat".

4. Finançament autonòmic: "A les comunitats els hem deixat més de 122.000 milions d'euros per finançar serveis públics fonamentals. Ara deixem nous elements de finançament i liquiditat".

5. La corrupció: "Res ha causat tant descontentament com la corrupció. Hem d'impedir que torni a passar. Tindrem una de les legislacions més exigents".

6. La consulta del 9-N: "El referèndum il·legal no es va celebrar i es va substituir per un acte propagandístic. Segrestava el dret a decidir dels espanyols. Hem actuat amb prudència i determinació, fermesa però proporcionalitat".

7. Cap oferta: "Esclar que hauríem preferit que no es fes i la Generalitat es dediqués a lluitar contra la crisi. Jo estic obert a entesa des del respecte a la llei i a les normes que ens hem donat entre tots".

8. El cas de Grècia: "L'acord amb Grècia és bo per al futur d'Europa, n'hem d'estar satisfets. Tots tenim drets però també obligacions".

9. L'amenaça de Podem i la continuïtat: "Res del que hem aconseguit és irreversible, tot es pot desfer com un terròs de sucre i això només depèn de nosaltres mateixos. Cal mantenir la mateixa trajectòria perquè res del que hem aconseguit s'esborri. No podem estar pendents de ventades ideològiques o ventades, simplement. Això no és fruit de canvi de clima".

10. L'objectiu dels propers quatre anys: "El nostre objectiu són tres milions de llocs de feina per consolidar el creixement, esclar que podem! No pot ser una utopia, ha de ser una meta a l'abast".

stats