Política 05/09/2015

"Si van a les urnes tots els que volen una Catalunya tan catalana com europea, guanyarem": Rajoy, en 10 frases

El president del govern espanyol fa una crida a la mobilització de l'unionisme per frenar l'independentisme a les urnes

M. Colomer
2 min

Lloret de Mar1- "La força de la unitat és molt més poderosa. Construïm ponts sobre tanques. Enfortim lligams sobre divisió generada. Si pròxim 27 van urnes tots els que volen una Catalunya tan catalana com europea, guanyarem"

2- "Clar que volem diàleg, però no volem monòlegs, que és el que hem hagut d'escoltar 'última legislatura"

3- "El que no es pot fer és cada dos anys o any i mig unes eleccions o un referèndum"

4- [Als socialistes] "Quina credibilitat tenen per donar batalla als secessionistes els que van donar l'alcaldia [de Badalona] a un secessionista i li van treure a algú que no és secessionista i que tenia el suport majoritari del poble? Quina credibilitat té el partit socialista per parlar ara?"

5- "No sé si alguns, presos dels seus pactes i aliances [en referència a Ciutadans], poden garantir el que jo garanteixo com a president del govern. No sé si altres, perduts en la terra de ningú i equidistants, creuen que el futur d'Espanya només el decidiran els espanyols. Espanya seguirà sent el que és, una gran nació amb molts segles i un gran futur, en què Catalunya seguirà jugant un paper capital de lideratge, progrés i solidaritat entre tots"

6- "Volem que aquestes eleccions siguin l'inici de la sortida del túnel, que siguin l'inici de la superació de les ferides i divisions que els secessionistes antics i els de nou encuny han generat. Volem una etapa de normalitat. No es pot sotmetre als ciutadans a un constant degoteig de convocatòries electorals i referèndums. Volem que el 27-S sigui l'inici d'un temps nou per acostar i unir. Volem moderació estabilitat, seguretat, certeses, un govern que s'ocupi dels problemes reals de les persones, que garanteixi la Constitució espanyola"

7- "Com poden els governants dir que volen incomplir la llei? Volem que es compleixi la llei. Les sentències dels tribunals afecten a tots els ciutadans. Garanteixo que mentre sigui president, es complirà la llei"

8- [Sobre la crisi dels refugiats] "Espanya serà solidària, com sempre, fixarà clarament les seves prioritats, i la lluita contra això en serà una"

9- "Europa ha de tenir una política global d'asil i immigració, seriosa, sensata, raonable i amb regles de joc. La porto reclamant des de fa molt temps"

10- "Calen convenis de repatriació, lluita contra les màfies que liquiden vides de tants sers humans. El govern actuarà amb sensatesa, intentant integrar, que la gent compleixi la llei, treballi, s'esforci i que sentin això [Espanya] i Europa com a pròpies"

stats