Política 26/02/2018

Rajoy triarà el nou ministre d'Economia la setmana que ve i no farà més canvis al gabinet

Critica que Colau i Torrent hagin "desconegut" les seves obligacions institucionals

Dani Sánchez Ugart
2 min
Guindos: “No soc un polític, soc un economista que ha treballat en política”

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tallat aquest dilluns les pressions al seu partit des de l'oposició perquè aprofiti el recanvi forçat del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que serà nou vicepresident del Banc Central Europeu, per fer una crisi de govern més àmplia. "Hi haurà ministre d'Economia la setmana que ve, i no hi haurà més canvis perquè aquest és un govern que s'ha format fa poc, 16 mesos", ha dit el president espanyol en una roda de premsa des de Tunísia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy es prendrà d'aquesta manera amb la calma el recanvi, tot i que el mateix Guindos havia assegurat que la seva dimissió seria immediata, un cop es va confirmar que havia sigut escollit per ocupar una vicepresidència de l'organisme europeu amb seu a Frankfurt. "El govern ho està fent molt bé", ha continuat el president espanyol per justificar que no hi hagi més canvis en l'executiu.

Així, el recanvi de Guindos haurà d'arribar de fora, amb una incorporació a l'executiu, o gràcies a la fusió de les carteres d'algun dels actuals ministres de l'àrea econòmica. El president espanyol ha ironitzat sobre les pressions perquè els canvis a l'executiu siguin de més abast: "Ho demanen perquè els preocupa que aquest govern ho faci tan bé".

Aquesta tarda està previst que Guindos respongui davant del Parlament Europeu per defensar la seva candidatura, tot i que la cambra ja li va donar l'esquena, en una votació que no és vinculant per a la decisió, que ja està presa. El nomenament de Guindos serà definitiu a finals de març, i el ministre haurà de compaginar la titularitat de la cartera d'Economia del govern espanyol amb els preparatius del nomenament durant com a mínim una setmana més.

Crítiques a Colau i Torrent

Rajoy també ha criticat durant la roda de premsa que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, hagin "desconegut les seves responsabilitats institucionals" no assistint al besamans de Felip VI en el sopar de benvinguda del Mobile World Congress, però ho ha considerat un "tema menor", perquè el govern espanyol està "compromès" amb el congrés i la seva continuïtat a Barcelona.

stats