Política 14/01/2015

El govern espanyol diu que Mas no té "cap interès ni capacitat" per resoldre els problemes dels catalans

"En aquest moment Catalunya no necessita eleccions, sinó resoldre el que és importat", esgrimeixen des de Madrid

Acn
2 min

MadridL'executiu de Mariano Rajoy ha reaccionat aquest dimecres a la convocatòria d'eleccions anticipades per part del president de la Generalitat, Artur Mas, assegurant que el fet que les convoqui amb vuit mesos d'antelació demostra que Mas "no té cap interès a solucionar i atendre els problemes dels catalans, i cap capacitat per resoldre'ls". En declaracions a l'ACN, el secretari d'estat per a les relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha apuntat que el seu executiu considera que "en aquest moment Catalunya no necessita eleccions, sinó resoldre el que és importat" i ja "fa temps" que Mas "va donar per acabada l'etapa de governar i treballar pels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu de Rajoy ha deixat la reacció en mans d'Ayllón, que al mes de desembre va rebre l'encàrrec del president d'assumir tasques de portaveu quan no les exerceix la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

El missatge va en la línia del que ha expressat des de Grècia el president del govern espanyol, que aquest dimecres en roda de premsa ha afirmat que convocar eleccions ara a Catalunya no és el millor perquè serien "massa" comicis seguits, tenint en compte que al maig hi ha municipals i després eleccions al Congrés.

Rajoy ha defensat que els països necessiten temps sense eleccions per dedicar-se al que és prioritari, que, segons el cap del govern espanyol, és lluitar contra la crisi. En aquest sentit, ha assegurat que Espanya està en un moment que ja es veu la llum i que Catalunya no és aliena a aquesta millora. Tot i així, ha afegit que Mas és qui té competències per convocar eleccions.

En aquest marc, ha fet un repàs de les últimes cites electorals a Catalunya: eleccions al Parlament el 2010, municipals el 2011, al Parlament el 2012 i europees el 2014. "Fer ara eleccions autonòmiques, després les municipals i les generals, són massa eleccions", ha assegurat Rajoy, per després concloure que "no és el millor ni el més positiu".

stats