Política 20/11/2013

Rajoy diu que la llei de seguretat garanteix "la llibertat de tots els ciutadans"

El president espanyol nega fora de l'hemicicle que la futura norma busqui silenciar les protestes contra el seu govern, com afirma l'oposició

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimecres que la futura llei de seguretat pública que analitzarà divendres el consell de ministres té com a objectiu garantir "la llibertat i seguretat de tots els ciutadans" i no, com afirma l'oposició, fer emmudir les protestes contra el seu govern. Aquest tema ha centrat els cara a cara de sessió de control d'avui entre Rajoy i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, però el president espanyol no els ha contestat dintre de l'hemicicle, sinó que ha rebatut les acusacions de l'oposició als passadissos del Congrés i a preguntes dels periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, poc donat a donar explicacions, ha negat que el govern pretengui silenciar les protestes que pateix, "en absolut", ha concretat. El president espanyol ha detallat que "aquesta llei es debatrà a les Corts i tothom podrà donar els seus arguments". Segons ell, "una de les obligacions del govern és garantir la llibertat i seguretat de tots els ciutadans, i no és cap altra pretensió diferent la que té la llei de seguretat", ha concretat.

La futura llei de seguretat ciutadana planteja multes de fins a 30.000 euros per insultar, amenaçar o vexar els membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat durant una manifestació, i de fins a 600.000 euros per fer concentracions no autoritzades prèviament.

stats