Política 21/10/2020

"S'ha fet justícia": la reacció de Pere Soler, Cèsar Puig i l'advocada de Trapero i Laplana després de l'absolució

Tubau diu que la sentència "restableix l'honor professional" de tots ells

N.g.e.
2 min
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, arribant a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaAlguns dels principals protagonistes de la sentència absolutòria que ha fet pública aquest dimecres al matí l'Audiència Nacional s'han mostrat contents per com ha acabat tot. Pere Soler, ex director general de la policia, s'ha mostrat content per la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional en una entrevista a Catalunya Ràdio."No només per com va anar el judici, sinó per la naturalesa pròpia dels fets, sempre hem estat convençuts que l'actuació dels Mossos quedaria reforçada", ha indicat.

Soler ha dit que no està preocupat pel recurs que pugui presentar la Fiscalia. "És molt difícil variar en segona instància una sentència absolutòria", ha recordat. L'ex director general de la policia ha dit que ell està exercint d'advocat i que de moment no es planteja tornar al cos de policia, perquè diu que "cada moment té el seu moment i les seves persones". "Estic molt content d'haver exercit la responsabilitat del càrrec d'aquest gran cos, però ara qui dirigeix la policia ho fa, i molt bé".

Cèsar Puig, ex secretari general d'Interior, ha parlat a RAC1: "Són 3 anys dolorosos, sobretot per a la família. M'agradaria que es fes una reflexió serena sobre el que ha passat: qui hi ha intervingut, que reflexioni sobre què ha fet i què ha dit -ha comentat-. No penso demanar una indemnització, m'ha tocat i prou. Però si això que ha passat no mereix una reflexió de tothom que hi ha intervingut, el patiment haurà estat debades -ha afegit-. Jo segueixo treballant, soc advocat i no és un problema, el problema és l'angoixa que et genera no saber si un dia hauràs d'entrar a la presó", ha recordat.

Comunicat de l'advocada de Trapero i Laplana

Per últim, l'advocada del major Josep Lluís Trapero i de la intendent Teresa Laplana, Olga Tubau, ha fet pública la seva reacció amb un comunicat. "En tot moment hem afrontat el procés judicial amb el principal objectiu de demostrar davant la justícia la innocència dels dos comandaments, però també amb la voluntat de poder esvair qualsevol dubte sobre la honorabilitat i rigor professional de la intendent i el major, així com del cos dels Mossos d'Esquadra. S'ha fet justícia i ha quedat demostrat que mai van actuar amb connivència política sinó aplicant únicament i exclusivament criteris policials, donant compliment a les ordres judicials i vetllant en tot moment per la seguretat ciutadana i l'ordre públic", ha indicat.

Tubau ha afegit que celebra "la sentència dictada per l'Audiència Nacional perquè l'absolució restableix l'honor professional de tots ells" i ha dit que ara toca "analitzar amb detall el contingut de la sentència".

stats