Política 11/10/2017

Reguant renuncia a l'acta de diputada per ser regidora de la CUP a Barcelona

La cupaire ocupa el lloc de Josep Garganté al consistori

Ara
1 min
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant  va comparèixer ahir al Parlament.

BarcelonaLa cupaire Eulàlia Reguant ha firmat aquest matí la renúncia a la seva acta de diputada al Parlament per poder-se centrar plenament en la seva nova funció de regidora a l'Ajuntament de Barcelona en substitució de Josep Garganté. El ple del 26 de maig va ser l’últim del regidor anticapitalista, que a l'abril va anunciar que deixaria el seu càrrec públic al consistori barceloní. De fet, Garganté va assumir la regidoria amb la condició de poder-hi renunciar al cap de dos anys.

Reguant era la quarta de la llista de la CUP a les eleccions municipals del 2015 i l’organització va decidir respectar l'ordre establert i que Reguant s'incorporés "de manera gradual" a l'equip municipal de la CUP de Barcelona.

L'exregidor de la CUP de Mataró Xavi Safont-Tria, al seu torn, serà el substitut de Reguant al Parlament. L’exalcaldessa de Sant Pere de Ribes Anna Gavaldà, que era la següent de la llista electoral a les eleccions del 27-S, ha declinat per motius personals substituir Reguant a la cambra catalana.

stats