Política 27/09/2016

El rei Joan Carles I va oferir 2 milions d'euros a Manos Limpias per retirar l'acusació de la infanta en el cas Nóos

Segons una gravació a la qual ha tingut accés el diari 'El Mundo', Miguel Bernad trasllada el pacte a l'advocada Virginia López-Negrete, i aquesta s'hi nega en rodó

Ara
1 min
Virginia López Negrete,

BarcelonaJuan Carles I, rei emèrit en aquell moment, a través d'un intermediari va oferir diners al comptat a Manos Límpias perquè retirés l'acusació contra la infanta Cristina en el cas Nóos. Segons revela 'El Mundo', que ha tingut accés a una gravació –que es pot escoltar– entre el secretari general del sindicat, Miguel Bernad, i l'advocada Virginia López-Negrete, la casa reial els va oferir 2 milions "en cash" a més de totes les despeses del judici. Aquesta conversa entre Bernad i Negrete va tenir lloc el 10 de desembre del 2015, pocs dies abans de l'inici del judici oral, quan Manos Limpias havien de decidir si mantenien l'acusació contra la infanta –són els únics que la van mantenir– o la retiraven.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'intermediari del rei, segons Bernad, va ser el marquéès de Mondéjar, Íñigo Cotoner de Martos.

En la gravació es pot sentir com l'advocada s'enfada en sentir la proposta de pacte –"són uns fills de puta", exclama–, i li diu que no ho accepta. "Tu i jo no hem arribat fins aquí per diners", afirma Negrete.

stats