Política 31/08/2019

Retrets creuats entre els líders del PP i de Ciutadans a Catalunya

Lorena Roldán critica que el PP i el PSC hagin deixat de ser "la casa gran del constitucionalisme", i Alejandro Fernández li recorda el seu passat a la via catalana

Ara
1 min
La portaveu de Cs al Parlament i candidata a presidenta de la Generalitat, Lorena Roldán, en l'acte d'aquest dissabte

BarcelonaRetrets creuats entre Lorena Roldán i Alejandro Fernández pel paper dels seus partits en l'univers constitucionalista. La portaveu de Ciutadans al Parlament ha erigit el seu partit com "la casa gran del constitucionalisme a Catalunya" i, en una entrevista a l'ACN, ha afirmat que tant el PP com el PSC han deixat de ser constitucionalistes. Roldán considera que aquest sentiment està representat "únicament" pel seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El constitucionalisme a Catalunya està representat únicament per Cs", ha defensat Roldán, que ha retret al PSC i al PP que hagin mirat "cap a una altra banda" i hagin fet "concessions" al nacionalisme durant els últims 30 anys. A més, Roldán ha insistit que Cs no es planteja una coalició amb el PP i ha tornat a tancar la porta a repetir la fórmula de Navarra Suma a Catalunya: "Tenim un projecte autònom i diferenciat del PP, no tenim cap intenció de diluir-nos. Si s'avança la convocatòria electoral sortirem a guanyar", ha asseverat.

Les crítiques de Roldán ja han estat contestades pel líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, que, a través de Twitter, ha retret a la dirigent taronja haver participat en la Via Catalana del 2013. Fernández ha admès que el PP ha comès errors –en referència als pactes amb CiU– i ha assegurat que els rectificaran. "Tu també en vas cometre algun (cadeneta inclosa), i reclames el teu dret a rectificar. Només tu tens aquest dret?", ha dit el líder del PP a Roldán.

stats