Política 18/06/2015

CDC dóna per trencada la federació

El partit no farà cap valoració pública aquest dimecres a la nit. Hi ha convocada una roda de premsa demà dimecres de Josep Rull, coordinador general dels nacionalistes, que compareixerà acompanyat del comitè de direcció

Oriol March, Roger Mateos
1 min

BarcelonaConvergència Democràtica dóna per tancada la federació amb Unió. És la conclusió de la cimera urgent de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya per analitzar l'anunci de la sortida del Govern dels consellers d'Unió. La trobada ha començat poc després de tres quarts de deu i s'ha acabat prop de les 23.30 de la nit. Al carrer hi havia una gran expectació, amb molts periodistes, fotògrafs i càmeres de televisió esperant els resultats de la trobada, tot i que fins dijous no es comunicarà oficialment quina decisió s'ha pres. Amb tot, fonts coneixedores de la reunió apunten que Convergència dóna per trencada la federació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió s'ha convocat aquesta tarda després de saber-se que UDC havia decidit que els seus tres consellers deixaran el govern d'Artur Mas arran de les diferències entre les dues formacions respecte del procés, que s'han accentuat aquests últims dies. Aquest dilluns, Convergència va plantejar un ultimàtum a la direcció d'Unió: o inclou la independència al programa, o no aniran plegats a les eleccions. "La ciutadania ens demana respostes clares", assenyalen dirigents de CDC consultats. La convocatòria d'aquest vespre, que serà definitiva després del posicionament d'Unió, s'ha fet a través de correu electrònic.

No està previst que aquest dimecres a la nit hi hagi una compareixença pública. Per demà dijous hi ha convocada una roda de premsa de Josep Rull, coordinador general de CDC, acompanyat del comitè de direcció del partit. Serà a les 13.30.

stats