Política 10/09/2015

Rivera diu a Albiol que el lideratge d'un govern alternatiu a l'independentisme correspon a C's

Replica així i brandant les enquestes a la crida del PP per articular un pacte antisobiranista amb C's, el PSC i Unió

Ara/europa Press
1 min
Albert Rivera és el president de Ciutadans / EFE

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha respost al candidat del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, que aquest dimecres implorava un pacte entre partits constitucionalistes, subratllant que les enquestes apunten que Ciutadans serà segona força al Parlament, i per tant serà aquest qui podrà liderar el Govern alternatiu. "Estem disposats a encapçalar-lo i buscar suport", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, Rivera ha dit que veuria "amb bons ulls" que Ciutadans i la seva candidata, Inés Arrimadas, puguin rebre el suport dels que "fins ara han pactat amb [Jordi] Pujol i amb [Josep-Lluís] Carod-Rovira", en referència al PP i al PSC.

El líder de Ciutadans ha criticat així PP i PSC els seus pactes amb CiU i amb ERC i ha celebrat que aquests s'hagin adonat que pactar amb els nacionalistes "no funciona". Ha reiterat que el seu partit estava en contra d'una llista única dels antisobiranistes perquè creu que això hauria estat "fer el joc" al president de la Generalitat, Artur Mas, i admetre que les eleccions són una mena de referèndum, "que no ho són". Sigui com sigui, creu que l'unionisme s'ha de concentrar a mobilitzar per aconseguir una participació que comprometi la victòria independentista. Per a ell, seria un "fracàs" haver de frenar el sobiranisme aplicant el 155 de la Constitució per intervenir l'autonomia, per bé que ho ha deixat com a "última clàusula".

stats