Política 07/03/2013

Eurodiputats catalans denuncien a la CE el cas del fiscal en cap

Els parlamentaris de CiU, PSC, ERC i ICV apunten que la independència judicial és imprescindible per ser part de la Unió Europea

Agències
1 min

Brussel·lesEls eurodiputats catalans Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (del BNG, en nom d'ERC) han presentat aquest dijous una pregunta a la Comissió Europea per denunciar la renúncia forçada del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els parlamentaris han preguntat si la Comissió creu que l'estat espanyol compleix amb criteris europeus d'independència judicial. Els eurodiputats han posat de manifest que el capítol 23 de les condicions que imposa la UE als estats per ser-ne membres diu que "l'establiment de la independència judicial és de suprema importància".

Per tal de completar el procés d'adhesió a la UE, els estats han de complir amb les condicions establertes en 35 capítols estandarditzats. Els eurodiputats creuen que cal mantenir els mateixos estàndards d'independència judicial tant durant el procés d'adhesió com un cop ja són membres de la UE.

"Preocupant"

Els cinc parlamentaris consideren "preocupant" que el fiscal superior de Catalunya hagi hagut de dimitir a causa de la seva opinió legal sobre el dret dels catalans a ser consultats. "Resulta indicatiu dels problemes del sistema judicial espanyol", conclouen els eurodiputats.

stats