Política 08/09/2017

Romeva rep el primer grup d'observadors internacionals per "validar" l'organització del referèndum

Everts assegura que la seva feina és "totalment imparcial" i no entra a valorar el xoc amb l'Estat

Ot Serra
1 min
El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, amb sis observadors internacionals

BarcelonaRaül Romeva ha rebut aquesta tarda a la conselleria d'Exteriors sis observadors electorals, els primers que responen a la demanda del Govern perquè hi hagi presència internacional que supervisi els preparatius del referèndum. Aquesta missió internacional d'observadors electorals l'ha validat aquest mateix divendres al matí la Sindicatura Electoral, tal com preveu la llei, segons ha informat Romeva després de la reunió. Daan Everts, amb una dilatada trajectòria en el servei diplomàtic holandès i altres organismes internacionals, encapçala el grup, en el quan prenen part altres observadors internacionals del Regne Unit, els Estats Units, França i Polònia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Everts ha explicat que la seva funció és "validar" que l'organització de l'1-O es faci correctament i ha assenyalat "l'interès" de la comitiva per la convocatòria de la Generalitat. L'expert ha deixat molt clar que la seva feina, que consisteix a "supervisat el procés sencer" d'organització de la votació, és "totalment imparcial". "No tenim preferència política, som independents", ha assegurat. Lluny de posicionar-se respecte a la legitimitat del referèndum, que no està consentit per l'estat espanyol i la llei que l'empara suspesa pel TC, Everts ha valorat que "són temps importants" i ha remarcat l'interès per veure com es desenvolupa "l'exercici democràtic".

Everts ja va ser ambaixador de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) per al procés d'independència de Kosovo. Romeva ha agraït la seva presència i s'ha posat "a disposició" del grup d'experts de cara a "tot allò que necessitin els pròxims dies".

stats