DIVISIÓ A L'ESPANYOLISME
Política 20/08/2014

Rosa Díez es mostra "dolguda" amb Sosa Wagner i rebutja una aliança amb Ciutadans

La líder d'UPyD recorda que l'eurodiputat ha votat en contra del criteri del partit en diverses ocasions sense que se'l sancionés

Europa Press
2 min

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha assegurat sentir-se "sorpresa" per la proposta del líder de la formació espanyolista a Brussel·les, Francisco Sosa Wagner, d'"unir esforços i aconseguir un acord" entre UPyD i Ciutadans, i "dolguda" per les "falses i injustes imputacions" en l'article de Wagner en què qualificava el comportament en l'àmbit del partit d'"autoritari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díez ha criticat que "mai" ha sentit l'eurodiputat defensar aquesta posició de coalició i creu que podria haver-ho fet "al congrés d'UPyD celebrat al novembre, i que va presidir el mateix Wagner", ha recalcat en diverses ocasions, o "al consell polític del qual és membre ", o" durant la campanya de primàries ". "En fi, ni abans, ni durant, ni després", ha dit en una entrevista a RNE recollida per Europa Press. "La democràcia són formes i procediments, i aquesta manera d'expressar aquesta opinió em sembla inacceptable. Les coses no es fan així", ha criticat perquè, segons ha explicat, la posició del partit s'estableix amb el debat intern a través dels seus òrgans .

Així, Díez creu que Sosa Wagner mereix una resposta i lamenta que sigui ell qui digui que "estan destinats al silenci els que discrepen o que hi ha pràctiques autoritàries" després d'haver escrit aquest article, votar Jean-Claude Juncker com a president de la Comissió Europea en contra del criteri de la direcció del partit o votar en la legislatura passada un acord amb el Marroc en contra de la posició del partit en relació amb el Sàhara "sense que passés res", ha explicat.

Es respecta la llibertat d'expressió i de vot

En aquest sentit, ha explicat que "respecta" la postura de Wagner i aclareix que des del partit es protegeix sempre "la llibertat d'expressió i vot" dels seus diputats. Això sí, critica que dir aquestes coses li sembla "profundament injust i fals" i, com a membre de la direcció del partit, ha assenyalat que se sent "dolguda" perquè "no fa honor a la veritat i fa un mal compartit". En tot cas, Díez ha assegurat que ni sap què pretén Sosa Wagner amb l'article ni vol entrar en això. "Em limito a analitzar unes formes inacceptables", ha assenyalat i confessa no haver parlat encara amb ell després de la publicació del seu escrit a 'El Mundo' aquest dimarts.

Díez ha subratllat que "la gent és major d'edat" i que no pensa que el més sensat sigui que, si Sosa Wagner no es troba a gust, abandoni la formació. En canvi, sí que ha afirmat que li resulta "difícil d'entendre" que digui que hi ha ambient d'autoritarisme en el partit i que hagi volgut ser "cap de llista". "Em sembla bastant incompatible", ha manifestat.

En contra d'aliar-se amb Ciutadans

"No sé per què ho fa o ho deixa de fer, no són formes. En aquest partit es pot dir el que se sent, defensar el que es creu i votar el que vulgui", ha assenyalat recolzant-se en que a UPyD "no hi ha sancions" per a qui vota de manera "diferent".

Preguntada per la seva posició sobre la possible coalició UPyD-Ciutadans, Díez ha insistit que, com a membre de la direcció i portaveu, complirà i farà complir allò aprovat en el congrés del partit. "El programa que han votat els ciutadans està per sobre de la conjuntura", ha advertit, i sosté que li deuen "un respecte" als seus afiliats.

stats