Política 21/07/2013

Rubalcaba creu que l'independentisme és "un problema seriós" a Catalunya

Assegura que després que el PSC adoptés el dret a decidir "el projecte del PSOE va començar a fer aigües i va caler recompondre'l"

Europa Press
1 min

MadridEl líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha considerat aquest diumenge que l'independentisme és "un problema seriós" a Catalunya que no es resol negant-lo ni separant-se d'Espanya. En una entrevista al diari 'El País' recollida per Europa Press, ha explicat que, després que el PSC adoptés el dret a decidir, "el projecte del PSOE va començar a fer aigües i va caler recompondre'l".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSOE tenia un projecte per a tot Espanya, menys per a Catalunya, perquè el PSC en tenia un altre", motiu pel qual ha defensat la proposta de reformar la Constitució per crear un estat federal pactada pels socialistes.

El PSOE a Catalunya

Rubalcaba ha negat que temi una escissió del PSC, i ha reconegut que "hi ha hagut pressions" per part d'un sector del partit a nivell estatal per crear el PSOE a Catalunya, una solució que ha titllat d'error. "Si algú pensa que el problema del PSC es resol creant el PSOE a Catalunya és que no ha analitzat prou el que està passant a Catalunya", ha afegit.

Sobre les aspiracions catalanes, ha negat que la comunitat hagi de tenir més competències que la resta, però ha reconegut que té "singularitats, com per exemple la llengua". Sí que ha apuntat que cal modificar el finançament de Catalunya perquè "està funcionant malament", i ha diagnosticat que hi ha competències clares en la despesa però falta de transparència en els ingressos.

stats