Política 22/01/2019

Ruth Beitia renuncia a ser la candidata del PP a Cantàbria

L'exatleta assegura que abandona la vida política per "raons estrictament familiars i personals"

Europa Press
1 min
Ruth Beitia (PP): "S'ha de tractar igual un animal, un home o una dona si son maltractats"

BarcelonaL'exatleta de Cantàbria Ruth Beitia ha renunciat a ser la candidata del PP a la presidència d'aquesta comunitat autònoma i serà substituïda per la líder del partit, María José Sáenz de Buruaga. En un comunicat la formació conservadora assenyala que la medallista olímpica, que va ser designada per Génova el 7 de gener en contra de la direcció regional, ha traslladat al president del PP, Pablo Casado, la decisió d'"abandonar la vida política per raons estrictament personals i familiars". Així, Beitia també renuncia a encapçalar l'àrea d'esports del PP i al seu escó al Parlament de Cantàbria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la renúncia de Beitia, que es va estrenar com a candidata amb unes polèmiques declaracions en què va equiparar el maltractament animal amb la violència de gènere, el PP proposarà Sáenz de Buruaga, presidenta del PP de Cantàbria, exvicepresidenta autonòmica i cap de cartell del partit d'aquesta comunitat autònoma en les eleccions del 26 de maig.

Beitia ha agraït el suport de Casado i de "tot" el PP per haver-li donat la seva "confiança" durant els més de deu anys d'activitat política. La direcció dels conservadors també ha reconegut el "treball eficaç i intens" que ha fet l'atleta "en favor dels interessos de Cantàbria i dels seus ciutadans".

L'esportista d'elit va ser vocal del comitè executiu regional del PP entre el 2008 i el 2012, és parlamentària regional des del 2011 i va ser la secretària primera de la mesa del Parlament de Cantàbria en la legislatura passada.

stats