Política 22/10/2019

Salut exigeix explicacions per l'actuació d'agents de la Policia Nacional que van identificar ferits en un hospital de Tarragona

Els fets van passar a Santa Tecla la nit del 15 d'octubre, després de les càrregues policials de les protestes contra la sentència del Procés

Ara
2 min
La carta que ha enviat el departament de Salut a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

BarcelonaEl departament de Salut ha enviat aquest dimarts una carta a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona en què denuncia que diversos agents de la Policia Nacional van irrompre a la sala d'espera d'urgències de l'hospital Santa Tecla la passada nit del 15 d'octubre per identificar i interrogar ciutadans ferits durant les càrregues policials de les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem. Atesa la gravetat d'aquesta actuació, Salut ha demanat explicacions oficials a l'executiu espanyol i ha enviat una missiva per expressar el seu malestar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, els agents antiavalots que van accedir al servei d'urgències per buscar manifestants i identificar i interrogar els ferits van excedir-se en la seva actuació. De manera general –apunta la conselleria– els cossos i forces de seguretat no poden fer cap actuació en un centre sanitari que pugui vulnerar el dret a la intimitat i confidencialitat de les persones que s'hi atenen. "Això inclou, fins i tot, la seva simple presència si no tenen una resolució judicial", continua el comunicat del departament a què ha tingut accés l'ARA.

Salut ha assegurat que només té constància d'un cas de de presència policial al servei d'urgències, que és el de Santa Tecla, i ha assenyalat que no li consta cap detingut en un dispositiu a la xarxa d'hospitals públics, ni mentre eren atesos pels professionals ni just després, quan abandonaven el centre.

"L'accés dels cossos i forces de seguretat als dispositius sanitaris no pot vulnerar injustificadament el dret a la intimitat dels pacients ni suposar un obstacle pel normal desenvolupament de l'activitat sanitària", finalitza el comunicat, que subratlla que en cas que passi estan davant d'una actuació "inadmissible". La policia –remarca– només pot accedir a dades de tipus clínic o assistencial si actuen com a policia judicial o tenen la pertinent resolució judicial.

stats