Política 06/09/2019

Sànchez crida a assistir a la manifestació de la Diada: "Els motius que ens van fer sortir el 2012, persisteixen"

Cuixart també anima a participar a les mobilitzacions: "Per tornar-ho a fer, hi hem de tornar a ser"

Ara
2 min
Sànchez crida a assistir a la manifestació de la Diada: "Els motius que ens van fer sortir el 2012, persisteixen"

BarcelonaA menys d'una setmana de la Diada, l'expresident de l'Assemblea i diputat de JxCat al Congrés, Jordi Sànchez, així com el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, fan una crida a la ciutadania a mobilitzar-se. "Només la constància ens farà lliures", ha manifestat Sànchez aquest divendres al matí a través d'un comunicat des de la presó de Lledoners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, l'ex líder de l'ANC ha considerat que els motius que "ens han fet sortir al carrer i manifestar-nos multitudinàriament" des del 2012, any en què es va celebrar la primera gran manifestació independentista per l'Onze de Setembre, "persisteixen". "Reivindicar la llibertat, la justícia, la democràcia i l'autodeterminació és causa suficient per desbordar, de nou, les avingudes del nostre país", ha valorat Sànchez.

"Recordar-nos a nosaltres mateixos, als nostres governants i al món que el nostre objectiu és la independència és el millor servei que aquest Onze de Setembre podem fer tots plegats", ha expressat el representant de JxCat al Congrés de Diputats, que ha demanat "no oblidar mai" que "només ens tenim a nosaltres mateixos, els catalans i les catalanes".

Per la seva banda, el president d'Òmnium també va insistir ahir en la necessitat d'una mobilització massiva en una carta dirigida als socis de l'entitat sota el títol 'Per tornar-ho a fer, l'11-S i cada dia, hi hem de tornar a ser". En el document, Cuixart adverteix que les condemnes que sorgeixin les pròximes setmanes del veredicte judicial per l'1-O s'utilitzaran com a "palanca de transformació".

"Aquesta Diada demostrarem de nou que el poble no falla mai. I que davant un Estat que empresona, la llibertat d'expressió i el dret a la protesta pacífica, mai renunciarem a la mobilització com a instrument per millorar la societat", va subratllar ahir en el text.

Tant Sànchez com Cuixart s'han mostrat convençuts que aquest any també s'ompliran els carrers de Barcelona i es demostrarà al món que el sobiranisme "no renuncia a exercir el dret a l'autodeterminació", en paraules de Cuixart. "Tornarem a fer-nos visibles davant el món i, quan calgui, també a desobeir decisions polítiques i judicials injustes com ho vam fer l'1-O", ha afegit Sànchez.

Per a ambdós líders socials serà la segona Diada que passaran en presó preventiva. La primera, a la presó de Soto del Real i ara, des de Catalunya, al centre penitenciari de Lledoners. "Sé que no fallareu, que puntuals i units, sereu centenars de milers de persones que farem, novament, història pels carrers de Barcelona", ha conclòs l'expresident de l'Assemblea.

stats