Política 26/10/2019

Sánchez carrega contra la direcció de l'Hospital de Sant Pau: "Vaig sentir vergonya"

Salut critica que el president espanyol va bloquejar les entrades a urgències amb el seu cotxe

Ara
2 min
01. Protesta del Tsunami davant la Delegació del govern espanyol. 02. Pedro Sánchez en la visita a la Policia Nacional.

BarcelonaEl president espanyol, Pedro Sánchez, va carregar ahir contra els responsables de l'Hospital de Sant Pau, en una entrevista a La Sexta. "No em va rebre ni la direcció d'un hospital públic", va criticar el socialista sobre la seva visita a un policia nacional ferit durant les protestes contra la sentència. I va assegurar que va sentir "vergonya i tristesa" per la situació.

En aquest sentit, Sánchez va suggerir que la direcció de Sant Pau hauria rebut "ordres de la Generalitat" de no rebre'l durant la visita: "Aquesta Generalitat que diu que vol dialogar amb el govern d'Espanya", va insistir. El president espanyol va lamentar els fets: "No per mi, no pel que represento". Tot i així, va afirmar que durant la visita també va sentir un "enorme orgull per la Policia Nacional".

Sánchez va explicar que quan va arribar a l'hospital el van fer passar a "una sala petita" amb la dona de l'agent ingressat per un traumatisme. "Encara no han rebut ni una trucada ni suport de les institucions polítiques catalanes per defensar precisament la seguretat i les llibertats dels catalans respecte als violents", deia el president durant l'entrevista.

Treballadors de l'Hospital de Sant Pau van acomiadar el president espanyol amb crits de "Llibertat presos polítics" quan abandonava l'edifici. El socialista va accedir amb cotxe per l'entrada d'urgències i es va dirigir directament a l'UCI, on és ingressat l'agent.

Salut critica el president per bloquejar les entrades

La consellera de Salut, Alba Vergés, va contestar a les acusacions de Sánchez en una entrevista a RAC1. Va explica que el seu departament es va assabentar de la seva intenció d'anar a l'hospital a través d'una piulada a Twitter i es va consensuar amb la direcció que era una visita privada perquè només venia a veure un pacient.

Vergés també va criticar que el dispositiu de seguretat del president espanyol va bloquejar els serveis d'urgències. "Va deixar el cotxe al mig, i durant més de mitja hora no hi va poder entrar ni en va poder sortir cap ambulància. És una falta de respecte total, estem parlant d’un hospital", va defensar. A més, també va lamentar que no visités els altres ferits per les càrregues policials ingressats a Sant Pau.

stats