Sánchez planeja una crisi de govern després dels indults

La vicepresidenta Ribera diu que el líder socialista "està treballant amb quin equip gestiona la nova etapa" després de la pandèmia

Ara
2 min
Imatge de la primera reunió del consell de ministres del govern de coalició de Sánchez

MadridBufen aires de canvis al govern espanyol ara que es compleixen ja tres anys de la moció de censura que va fer fora Mariano Rajoy, i que sembla que poc a poc queda enrere el pitjor de la pandèmia. El president espanyol, Pedro Sánchez, estaria decidit a avançar la crisi de govern que s'havia especulat que deixaria per a després del congrés federal del PSOE previst per a la tardor. Segons han avançat El Español i Eldiario.es, el líder socialista està estudiant impulsar una crisi de govern per a després dels indults i abans de les vacances d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TVE, la vicepresidenta quarta, Teresa Ribera, ha admès que Sánchez està treballant en una nova etapa de recuperació, però ha apuntat que li correspon a ell avaluar "com, quan i amb quin equip vol seguir gestionant-la". Fonts de la Moncloa han evitat confirmar que sigui així, han atribuït a "rumors o comentaris" les informacions publicades i han assenyalat que el president espanyol és l'únic que "podria confirmar" una crisi de govern.

Ronda de contactes

"El president del govern [espanyol] està centrat en la sortida de la pandèmia i en la superació de la crisi econòmica i l'agenda del retrobament amb Catalunya", emfatitzen la mateixes fonts, que recorden que és "prerrogativa exclusiva" de Sánchez "formar i modificar el seu gabinet". El president espanyol, ha començat una ronda de contactes amb els diferents ministres que ha aixecat suspicàcies. Fonts socialistes creuen que el "més lògic" és impulsar la crisi de govern abans de l'estiu perquè al setembre ja pugui començar la nova etapa de què ha parlat Ribera a TVE.

Des de l'inici de l'última legislatura només hi ha hagut dos petits canvis a l'executiu: la marxa de Salvador Illa i la de Pablo Iglesias. Ara la reforma que rumia Sánchez és profunda i busca que l'executiu tingui un perfil més "polític" i també esmorteir el cost per la concessió dels indults als presos polítics. Seria gairebé exclusiva de la part socialista, ja que de l'equip d'Unides Podem només està en dubte el paper del ministre d'Universitats, Manuel Castells.

stats