Política 25/08/2015

Sánchez anuncia que refarà els pressupostos si guanya a la tardor

El líder del PSOE anuncia els set eixos prioritaris de la seva política econòmica en un debat en què desafia sense èxit Rajoy

Ferran Casas
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / EFE

BarcelonaEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, es veu capaç de guanyar les eleccions espanyoles de la tardor. I segons ha anunciat aquest dimarts a la tarda el primer que farà serà derogar els pressupostos de 2016, que el govern de Rajoy pretén aprovar abans de les eleccions gràcies a la seva majoria absoluta i que han començat a tramitar-se al Congrés. El líder del PSOE ha afirmat que "de poc valdran" els comptes defensats pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè "els canviarem si els espanyols ens fan confiança". Rajoy no ha volgut debatre amb el líder de l'oposició i ha estat el ministre qui li ha contestat afirmant que en cas de ser president podrà decidir fins on el deixin els seus "socis" de Podem i altres esquerres radicals, inclosos els independentistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha criticat la realitat que s'amaga darrere de les xifres i ha exposat un pla d'acció social i econòmic per aconseguir que la recuperació arribi a les famílies. La primera de les set mesures serà reformar el marc educatiu per donar més beques i més FP. Després vindrà reformar el marc fiscal per "acabar amb les amnisties fiscals i gent que no paga", redactar un nou estatut dels treballadors, renovar el pacte de cohesió social per recuperar els nivells de prestació sanitària, impulsar un gran pacte d'estat contra la violència de gènere i per la igualtat, revisar el Pacte de Toledo per posar al dia el sistema de pensions i, per últim i setè lloc, retrobar la confiança de la ciutadania en les institucions amb la lluita contra la corrupció i la transparència.

stats