Política 28/06/2017

Santamaría: "Si els independentistes es volen estimbar que no arrosseguin els funcionaris"

La vicepresidenta espanyola diu que "l'acord és possible", però només si la Generalitat aconsegueix canviar les lleis al Congrés

Dani Sánchez Ugart
1 min
La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ahir, en un acte a l’ambaixada d’Espanya a Roma.

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha referit aquest dimecres des de Roma als interrogatoris de la Guàrdia Civil a personal de la Generalitat pels preparatius del referèndum, i ha dit que "si els independentistes es volen estimbar és la seva responsabilitat, però que no arrosseguin els funcionaris". "Prou problemes et dona la vida perquè a sobre te n'afegeixi la Generalitat" ha afegit Santamaría en una roda de premsa, minuts després que el rei Felip VI defensés des del Congrés que "fora de la llei només hi ha imposició i negació de la llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En ser preguntada sobre la possibilitat que Carles Puigdemont vagi al Congrés a explicar la convocatòria del referèndum, Santamaría ha defensat que caldria votar les seves propostes, i ha censurat que el president de la Generalitat cregui que "parla per boca de tots els catalans".

Segons el raonament de la vicepresidenta, "les legítimes aspiracions d'una part s'han de coordinar amb les de tothom" i "cadascú pot defensar el que estimi oportú". Per això, les minories "poden treballar perquè les seves aspiracions es converteixin en majoria, però no poden passar per sobre de la majoria ni de la llei".

Per això, ha considerat que "l'acord és possible", però només si "la Generalitat està disposada a defensar la seva proposta dins del marc legal"; és a dir, duent una votació al Congrés i guanyant-la.

stats