Política12/09/2016

Santamaría titlla de "rupturista, il·legal i oportunista" la proposta de referèndum de Puigdemont

La vicepresidenta espanyola deixa clar que l'executiu de Mariano Rajoy no l'acceptarà

Europa Press

BilbaoLa vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha qualificat de "rupturista, il·legal i oportunista" la proposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per provar de convocar un referèndum i de plantejar a l'Estat una consulta legal i acordada.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció en un esmorzar del Fòrum Europa celebrat a Bilbao per presentar el candidat popular a la Lehendakaritza, Alfonso Alonso, Sáenz de Santamaría ha afirmat que la proposta de Puigdemont "només genera divisió i ruptura entre els catalans".

Cargando
No hay anuncios

Al seu parer, Catalunya, igual que el País Basc, són "molt més que els polítics independentistes", i proposicions com aquesta l'únic que fan és afavorir la ruptura d'una societat que, com la basca, és "molt plural".

"Quan algú presenta iniciatives com aquesta, el que fa és tibar i fer patir la societat que governa, que és l'última aspiració que ha de tenir un governant", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

En segon lloc la vicepresidenta ha assegurat que és "il·legal", i que la llei "és l'expressió de la democràcia". "Els governants han de regir-se pel respecte a la llei", ha advertit.

Qüestió de confiança

Cargando
No hay anuncios

També considera que aquesta proposta és "oportunista". "Puigdemont tensa la corda perquè la CUP, l'esquerra més radical, l'està obligant a adoptar determinades mesures, per poder mantenir-se més enllà de la moció de censura o de la qüestió de confiança que ell mateix ha plantejat", ha manifestat.

Per això, ha dit que "la combinació entre oportunisme, el populisme com el de la CUP independentista, i la proposta de Puigdemont, fan molt de mal al conjunt de la societat catalana i al conjunt dels espanyols perquè és moment per a l'estabilitat, per pensar en tots els esforços que ha fet la gent al llarg de la crisi, en el que això val, en ocupació, en empresa i en benestar".