Política 22/04/2013

Santi Vila: "És impensable que la consulta no es pugui fer aquesta legislatura"

El conseller de Territori defensa el diàleg amb Madrid i diu que aplica la "presumpció de bondat" amb el ministeri de Foment

Ara
1 min
santi vila conseller

BarcelonaEl conseller de Territori, Santi Vila, ha deixat clar aquest matí en una entrevista a RAC1 que és partidari que la consulta sobiranista es faci aquesta legislatura i ha advertit al govern espanyol que és "impensable" que no es pugui fer. Vila ho ha dit preguntat sobre les diferències dins el Govern al voltant del full de ruta per exercir el dret a decidir. El conseller de Justícia, Germà Gordó, va dir la setmana passada que "la consulta només és possible si hi ha acord amb l'Estat". Vila assegura que "si estem atents al que diu el Govern, el discurs és molt coherent i molt homogeni". No ha entrat a detallar, però, les posicions particulars de cada conseller; només ha dit que el fet que la consulta s'ha de fer aquesta legislatura "no admet grau".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila ha defensat la via del diàleg, especialment per desencallar infraestructures pendents. Diu que és la tècnica que està fent servir amb la ministra de Foment, Ana Pastor. La Generalitat ha arribat recentment a una acord amb Madrid sobre el problema dels camions a la N-II. Queden pendents qüestions com la línia de tren Vic-Puigcerdà. Vila diu que hi ha "un bon ambient" amb el ministeri i que de moment té "paciència" i aplica la "presumpció de bondat".

stats