Política 03/12/2015

"El canvi no s'atura": En Comú Podem apel·la al 24-M per fer fora Rajoy de la Moncloa

Xavier Domènech rebrà el suport de Pablo Iglesias, Íñigo Errejón, Mònica Oltra, Ada Colau o Arcadi Oliveres, entre d'altres, en una campanya electoral que reivindicarà un referèndum vinculant a Catalunya

Laia Vicens
2 min

Barcelona"Avui és un dia il·lusionant: comença una aventura que acabarà amb quatre anys de polítiques del PP". Així enfronta Xavier Domènech, candidat d'En Comú Podem, els 15 dies de campanya electoral, que començaran aquesta mitjanit. La candidatura que agrupa ICV, EUiA, Podem, Barcelona en Comú i Equo per a les generals del 20 de desembre vol empènyer el projecte que lidera Pablo Iglesias fins la Moncloa per "acabar amb les desigualtats creixents, acabar amb la corrupció i les retallades i convocar un referèndum vinculant a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Domènech, l'objectiu de la candidatura és impulsar unes "polítiques socials dignes, construir una democràcia real i fer efectiu el dret a decidir". El mitjà per fer-ho, ha dit, és a través d'un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, per posar de manifests que es tracta d'una candidatura "catalana, amb un programa i un projecte fet des de Catalunya".

Ara bé, En Comú Podem explotarà al màxim els "aliats" de la resta de l'Estat que, argumenten, han d'ajudar a "desbloquejar" el plet entre Catalunya i Madrid. Per això, els de Xavier Domènech reivindicaran la "plurinacionalitat" de l'estat espanyol i es rodejaran d'alcaldes i membres d'altres candidatures de confluència del canvi.

La campanya d'En Comú Podem, amb un pressupost de 200.000 euros (no han demanat cap crèdit bancari), se centrarà en l'àrea metropolitana de Barcelona i comptarà amb la presència dels principals dirigents de Podem, com Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, que aquest dissabte participaran en el primer gran acte de campanya a l'Hospitalet, juntament amb Ada Colau.

L'alcaldessa de Barcelona, de fet, s'implicarà a fons en aquesta campanya i en la de Podem a nivell nacional. També hi participaran membres de Barcelona en Comú, com Gerardo Pisarello o Laia Ortiz, així com el fundador de Procés Constituent Arcadi Oliveres. A més, Domènech rebrà el suport de la vicepresidenta del País Valencià, Mònica Oltra, i de l'alcalde de La Corunya, Xulio Ferreiro.

En Comú Podem començarà la campanya electoral en un acte a les Cotxeres de Sants. Sota el lema "El canvi no s'atura", apel·larà aquests 15 dies als canvis de govern que van produir-se en molts municipis en les eleccions del 24-M -com Madrid o Barcelona, entre altres- per portar-lo ara al Congrés dels Diputats. Encara que el primer objectiu és fer fora el govern de Mariano Rajoy de la Moncloa, a En Comú Podem són conscients que a Catalunya, el seu gran rival no és el PP, sinó Ciutadans.

Per això, posaran tota la carn a la graella per imposar-se aquí al projecte que lidera Juan Carlos Girauta. "És rellevant que a Catalunya guanyi una força que lluiti contra la corrupció, que doni una sortida digna a la crisi i aposti per un referèndum", afirmen des de la sala de màquines d'En Comú Podem. "El nostre joc és amb Ciutadans", sentencien. Tot plegat, ha dit Domènech, en quinze dies que es preveuen "intensos i apassionants".

stats