Política 23/03/2015

El secretari d'Estat d'Hisenda defensa que l'Agència Tributària ha complert el seu deure en el cas Gürtel

Miguel Ferre nega que hi hagi hagut un "estira i arronsa" entre Hisenda i el jutge Pablo Ruz

Efe
2 min
El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferré, i la directora general de l'Agència Tributària, Beatriz Viana, en roda de premsa a Madrid / ACN

Las Palmas de Gran CanariaEl secretari d'Estat d'Hisenda, ha assegurat avui que l'Agència Tributària ha actuat "complint amb el seu deure" davant les peticions d'informació sobre el cas Gürtel que l'ha fet el jutge Pablo Ruz, amb el qual ha rebutjat que hi hagi hagut "un estira i arronsa" en aquest assumpte. "Nego la major, rebutjo la idea que hi hagi hagut un estira i arronsa entre l'Agència i el jutge", ha declarat, contundent, Ferre a preguntes dels periodistes per aquesta qüestió després que oferís una conferència sobre fiscalitat a Las Palmas de Gran Canaria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha destacat, davant dels que, com la presidenta socialista d'Andalusia, Susana Díaz, han acusat qüestionat la imparcialitat de l'actuació de l'Agència Tributària en aquest assumpte en què s'investiga el presumpte finançament irregular del partit del Govern, el PP, que el departament tributari ha actuat "complint amb el seu deure".

"El que sí que ha hagut és que l'Agència ho ha fet en l'àmbit de les seves competències, d'acord, lògicament, amb el seu criteri, com fa cada dia la seva activitat, i hi ha hagut una sèrie d'informes, hi ha hagut fins a quatre informes en aquesta matèria, en aquest assumpte, que l'Agència Tributària, com a perits, com auxili judicial, ha enviat al magistrat ", ha afirmat.

A més, Miguel Ferre ha negat les informacions de mitjans de comunicació i les declaracions de dirigents de partits polítics rivals en què se sostenia que l'Agència Tributària comparava en algun dels seus informes al PP amb una ONG com Càritas.

"El que té valor jurídic és l'informe que l'Agència Tributària mana en l'auxili judicial al jutge Ruz i en aquest informe no es diu res d'ONG ni de qualsevol altra organització, l'informe no ha entrat en aquest debat en què diuen que ha entrat ", ha sostingut.

Si bé ha defensat el plantejament que partits i organitzacions no governamentals tenen paral·lelismes pel que fa al tracte fiscal que reben legalment. Matisant, això sí, que és "la llei, no un paper ni un informe, sinó la llei directament, la que dóna un tractament fiscal semblant a organitzacions sense ànim de lucre o partits polítics i sindicats".

stats