Política 27/02/2021

El segon condemnat a presó que sap que no es beneficiarà dels canvis a Interior

<I>Activista independentista</I>

i
XAVI TEDÓ
2 min
El segon condemnat a presó que sap que no es beneficiarà dels canvis a Interior

Després d’Adrián Sas, Marcel Vivet podria ser el següent militant independentista a ingressar a la presó. La Generalitat va mantenir dilluns la petició de quatre anys per a aquest badaloní de 26 anys, acusat d’haver colpejat un agent dels Mossos en les protestes contra l’acte de Jusapol del 29 de setembre del 2018 a Barcelona. En plenes negociacions per formar govern, en què la CUP reclama que la Generalitat es retiri de totes les causes contra independentistes, el cas de Vivet és un nou escull per atraure els cupaires. “Qui ho vegi com un escull és perquè no vol acabar amb la repressió”, defensa l’activista, conscient que ja no es beneficiarà de qualsevol canvi a Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Militant de la Forja i de Guanyem Badalona, va fer d’assessor del partit de Dolors Sabater des de finals del 2019 fins aquest any i té una relació molt estreta amb la cap de llista de la CUP. Si la Brimo el pot conduir ara a la presó, també van ser els antiavalots, però els de Badalona, els que el van introduir en política als 18 anys. Ho va fer arran de la detenció d’un militant de la CUP per part de la Unitat Omega de la policia local, que Xavier García Albiol ha recuperat després que Sabater l’eliminés quan era alcaldessa i la substituís per agents de proximitat.

Vivet tocava en un grup anomenat Bufetada i en un concert uns agents del cos se’l van emportar perquè els havia demanat que s’identifiquessin. “Va ser la gota que va fer vessar el got”, diu Vivet, fill d’una gran seguidora de la Penya que el va donar a llum tres mesos després que l’equip guanyés la Copa d’Europa. Ara només espera poder tornar ben aviat amb ella al pavelló olímpic. I que si no ho pot fer, sigui només per la pandèmia.

stats