Política 03/05/2016

Continua el degoteig de baixes a Unió: el coordinador del 9-N també estripa el carnet

L'adéu de Joan Cañada se suma al de l'eurodiputat Francesc Gambús. Oriol Lázaro, que havia optat a la presidència del partit a Barcelona, tampoc seguirà com a militant

Ara
1 min
Joan Cañada era un dels noms forts del departament de Governació, que liderava Joana Ortega. Avui està citat a declarar juntament amb quatre testimonis més.

BarcelonaUnió segueix descomponent-se a marxes forçades. El coordinador de la jornada de participació del 9-N, Joan Cañada, ha entregat aquest matí els papers de la seva baixa com a militant del partit, segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores del moviment. Cañada, dirigent molt proper a l'exvicepresidenta Joana Ortega, va ser citat a declarar a l'octubre pel seu paper al 9-N. La distància entre el ja exmilitant democristià i la direcció fa temps que augmenta: el mes de juliol passat ja va deixar tots els seus càrrecs al partit. Fins avui, però, no ha estripat el carnet.

Una baixa que arriba un dia després que transcendís l'adéu de Toni Font, vicesecretari general del partit i excap de gabinet de Josep A. Duran i Lleida, i una setmana després que l'eurodiputat Francesc Gambús, l'únic diputat que tenia Unió als grans parlaments després de les desfetes de les eleccions catalanes del 27-S i del fracàs de Duran com a candidat al 20-D, abandonés les sigles.

A la baixa de Cañada s'hi han sumat els últims dies la d'Oriol Làzaro, cap de gabinet de Gambús i aspirant fallit a la presidència d'Unió a la intercomarcal de Barcelona, i de Frederic López, que havia ocupat càrrecs de responsabilitat a la conselleria d'Ortega.

stats