Política 03/05/2016

Continua el degoteig de baixes a Unió: el coordinador del 9-N també estripa el carnet

L'adéu de Joan Cañada se suma al de l'eurodiputat Francesc Gambús. Oriol Lázaro, que havia optat a la presidència del partit a Barcelona, tampoc seguirà com a militant

Ara
1 min
Joan Cañada era un dels noms forts del departament de Governació, que liderava Joana Ortega. Avui està citat a declarar juntament amb quatre testimonis més.

BarcelonaUnió segueix descomponent-se a marxes forçades. El coordinador de la jornada de participació del 9-N, Joan Cañada, ha entregat aquest matí els papers de la seva baixa com a militant del partit, segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores del moviment. Cañada, dirigent molt proper a l'exvicepresidenta Joana Ortega, va ser citat a declarar a l'octubre pel seu paper al 9-N. La distància entre el ja exmilitant democristià i la direcció fa temps que augmenta: el mes de juliol passat ja va deixar tots els seus càrrecs al partit. Fins avui, però, no ha estripat el carnet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una baixa que arriba un dia després que transcendís l'adéu de Toni Font, vicesecretari general del partit i excap de gabinet de Josep A. Duran i Lleida, i una setmana després que l'eurodiputat Francesc Gambús, l'únic diputat que tenia Unió als grans parlaments després de les desfetes de les eleccions catalanes del 27-S i del fracàs de Duran com a candidat al 20-D, abandonés les sigles.

A la baixa de Cañada s'hi han sumat els últims dies la d'Oriol Làzaro, cap de gabinet de Gambús i aspirant fallit a la presidència d'Unió a la intercomarcal de Barcelona, i de Frederic López, que havia ocupat càrrecs de responsabilitat a la conselleria d'Ortega.

stats