Política 15/06/2015

Griñán renuncia a l'escó com a senador autonòmic per Andalusia

L'expresident andalús ja va anunciar que no tenia intenció de repetir

Europa Press
1 min
José Antonio Griñán, a la sortida del Suprem aquest dijous / EFE

MadridL'expresident andalús José Antonio Griñán ha registrat aquest dilluns la renúncia a l'escó de senador autonòmic per Andalusia, quatre dies després que Susana Díaz fos elegida presidenta de la Junta d'Andalusia amb el suport de Ciutadans, que ha demanat reiteradament la dimissió de Griñán i de Manuel Chaves .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del Senat han explicat a Europa Press que la renúncia ha estat registrada aquest matí al Parlament d'Andalusia, el que va triar Griñán com a senador autonòmic, i que la documentació ha estat remesa a la cambra alta. El dirigent socialista va arribar a la institució al setembre de 2013.

Griñán ja va anunciar la seva intenció de no repetir com a senador autonòmic i, per això, el gran escull en la negociació entre Díaz i Ciutadans -que exigia que tota persona imputada abandonés l'escó- ha estat l'altre expresident, Manuel Chaves, que encara manté l'acta de diputat al Congrés.

Griñán, que també va ser exconseller d'Economia i Hisenda, va declarar davant del jutge del Suprem Alberto Jorge Barreiro, per la seva presumpta implicació en el cas dels ERO, pel qual va ser imputat, juntament amb Chaves. En la seva declaració, va negar haver conegut informes de la Intervenció de la Junta alertant d'irregularitats en relació amb aquests ajuts públic, argumentant que no contenien cap proposta d'actuació directa respecte la seva conselleria.

stats