Política 22/02/2013

"Quan tinguem estat, assessorarem Espanya perquè deixi d'enfonsar-se": Junqueras a 'El Mundo', en 6 frases

El líder d'ERC és entrevistat aquest divendres pel rotatiu després del resultat del CEO, que li dóna més intenció de vot que a CiU

Ara
2 min
Oriol Junqueras en el debat d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaEntrevista a un Oriol Junqueras "eufòric" –segons l'apreciació de l'entrevistador, Salvador Sostres– a 'El Mundo', després dels resultats del baròmetre del CEO, que atorga a ERC més intenció de vot que a CiU i una reducció de la distància en escons que encara separaria els republicans del partit d'Artur Mas. Us resumim la conversa en cinc fragments.

1. "El més probable és que si no hi ha referèndum, hi hagi eleccions [...]. ERC i CiU podríem presentar-nos-hi amb un programa compartit en què la independència fos l'únic punt".

2. "Quan tinguem el nostre estat, els assessorarem [els espanyols] sobre com ho han de fer per deixar d'enfonsar-se en la misèria. Quan els catalans siguem lliures, l'estat espanyol, que ja no podrà tenir l'obsessió d'asfixiar-nos, potser se centrarà a fer les coses bé".

3. "Quan aconseguim constatar d'una manera fiable que aquesta majoria [la dels catalans que volen la independència] existeix –mitjançant un referèndum o, si no ens deixen, amb unes eleccions plebiscitàries–, Europa i els EUA no tindran altre remei que acceptar-ho i reconèixer-nos".

4. "No entenc la tossuderia d'Espanya, que sempre ho vol tot o res i guanyar per golejada. De què li serveix? Mai vol cedir, mai vol pactar. Així va perdre Cuba, Portugal i Holanda i així perdrà Catalunya".

5. "Si Oriol Pujol és finalment imputat, haurà de dimitir per no perjudicar el seu partit. I ja serà molt més del que solen fer el PP i el PSOE en aquests casos, de manera que no són ningú per donar lliçons sobre com tallar la corrupció".

6. "Hi ha una cosa que podria ser d'una gran utilitat. I és que Rajoy perdés el control del PP i que tornés Aznar, que és, de llarg, el millor estímul que hem tingut per a la independència, i el que més independentistes ha ajudat a crear. De fet, és el més gran creador d'independentistes. Ni jo el guanyo".

stats