Política 09/08/2011

SI decidirà en referèndum si es presenta a les eleccions espanyoles

La formació proposa quatre opcions als seus adherits i si alguna rep el suport de més del 50% dels vots serà definitiva

Redacció
1 min
Uriel Bertran, durant la roda de premsa en què ha presentat el referèndum / ACN

BarcelonaEls adherits de Solidaritat Catalana per la Independència podran votar a partir de dijous si la formació s'ha de presentar o no a les eleccions espanyoles. A través d'un referèndum intern a la web del partit, que durarà fins el 28 d'agost, els membres del partit podran votar per una de les opcions. Els plantegen quatre possibilitats: "Si, si es pot en coalició. Si no, no", "SI, si es pot en coalició. Si no, en solitari", "Si, en solitari" i finalment l'opció negativa: "No, de cap de les maneres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El resultat serà vinculant en cas que una de les opcions superi el 50% dels vots. Si això no passa, l'executiva de SI iniciarà els contactes per tirar endavant el que hagi sortit de l'opció més votada. En aquest cas, però, la decisió final la prendrà l'assemblea que s'ha de fer a finals de setembre.

A més, el partit també habilitarà un fòrum obert on hi podran participar totes les persones que hi vulguin expressar la seva opinió, més enllà de votar-hi. El secretari general de la formació, Uriel Bertran, ha dit que des del partit volen tenir en compte l'opinió de tots els adherits per prendre una decisió de comú acord entre les persones que formen SI. Pel que fa a la seva posició, Bertran creu que presentar-se en solitari no és un opció "que vegi gaire clara".

stats