Política 31/10/2018

El síndic es reuneix amb membres del Consell d'Europa per traslladar-los la situació política de Catalunya

Ribó ha demanat enviar observadors internacionals durant el judici dels líders independentistes

Ara
1 min
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha viatjat fins a Estrasburg per reunir-se amb diverses autoritats del Consell d'Europa. Acompanyat del president de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI), Ribó ha mantingut una trobada amb el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjorn Jagland; la comissària europea de Drets Humans, Dunja Mijatovic; el responsable del departament d'Afers Jurídics i Drets Humans del Secretariat de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Günter Schirmer, i el secretari general del Congrés de Poders Locals i Regionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda d'abordar la tasca dels ombudsmans, Ribó també ha posat sobre la taula la situació a Catalunya i ha recordat "la necessitat d'exigir al govern espanyol l'informe ja compromès sobre l'actuació policial de l'1 d'octubre del 2017", segons informa en un comunicat. El síndic, a més, també ha demanat que s'estudiï la possibilitat d'enviar observadors internacionals als judicis dels dirigents independentistes.

Ribó també els ha lliurat l'informe del Síndic sobre la "vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques" com a conseqüència de l'1-O i també el que està relacionat amb l'aplicació de l'article 155. Aquest informe sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució es presentarà el 7 de novembre al ple del Parlament.

stats