Política 01/07/2014

El síndic de greuges renuncia a ser aforat

Rafael Ribó pren aquesta decisió després que Rajoy anunciés que estudiaria la possible reducció de càrrecs que gaudeixen d'aquesta condició

Acn
1 min
El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha presentat aquest dijous la memòria del 2013 referent a les queixes rebudes a la demarcació de Girona / ACN

BarcelonaEl síndic de greuges, Rafael Ribó, ha comunicat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, que renuncia a l'aforament especial arran de la seva condició de defensor del poble català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ribó ha pres la decisió després que aquest dilluns el president espanyol, Mariano Rajoy, anunciés que estudiaria una possible reducció dels càrrecs que gaudeixen d'aquesta condició.

En un comunicat assegura que ha fet aquest pas per ser "conseqüent" amb una mesura que considera "positiva i exemplar", com suprimir la condició d'aforats a tots els càrrecs institucionals previstos en el sistema constitucional.

El síndic també informarà d'aquesta renuncia el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, perquè ho remetin als grups parlamentaris i, si escau, iniciïn la reforma legislativa pertinent.

stats