Sindicats dels Mossos preveuen una actuació "congruent i proporcional" del cos en les mobilitzacions després de la sentència

Uspac i Sap-Fepol admeten "certa tensió" dins el cos però asseguren que l'ordre estarà "sempre garantit"

Els dos principals sindicats de Mossos d'Esquadra han assegurat que l'actuació del cos serà "congruent i proporcional" en les mobilitzacions ciutadanes previstes després de la sentència del Procés. "Es regirà per la congruència, l'oportunitat i la proporcionalitat, que són el tòtem de les nostres actuacions", ha afirmat aquest dissabte el portaveu d'Uspac, Francesc Vidal, al programa El Suplement, de Catalunya Ràdio.

Vidal ha reconegut "certa tensió" dins el cos policial davant la complexitat del moment però ha constatat que l'ordre estarà "sempre garantit". En paral·lel, els sindicats de Mossos han descartat cap tipus de descoordinació entre cossos policials. "Va ser un dels problemes de l'1-O de fa dos anys", ha manifestat el portaveu de Sap-Fepol, Toni Castejón, que també ha posat damunt la taula la manca d'efectius dels Mossos. "Estem més que sota mínims", ha puntualitzat Castejón.

L'ANC i Òmnium impulsen cinc marxes des de diferents punts de Catalunya per respondre a la sentència de l'1-O

"Tenim una manca d'efectius brutal, tant en ordre públic com en la brigada mòbil i també en els ARRO", ha insistit el portaveu de Sap-Fepol, que ha donat per garantit el compliment de les competències de seguretat ciutadana i ordre públic a Catalunya. "És veritat, però, que hi ha objectius que no cobrim, com per exemple casernes d'altres cossos i altres tipus d'edificis públics. Segurament no arribaríem a tot això i necessitem ajuda", ha reflexionat Castejón.

Els dos sindicats de Mossos també han rebutjat qualsevol utilització política del cos. "Nosaltres som servidors de la seguretat pública i servirem el més bé que sapiguem, tant si manen uns com si manen els altres. El que no acceptem és que se'ns utilitzi per a finalitats polítiques", ha recriminat el portaveu d'Uspac.

Finalment, Vidal i Castejón han volgut deixar clar que no hi ha cap justificació per aplicar el 155 als Mossos d'Esquadra i han criticat la manera en què es va fer el relleu del director general Andreu Martínez. "És molt lamentable que els sindicats ens haguem d'assabentar per la premsa que plega el director general dels Mossos", ha afegit el portaveu de Sap-Fepol, que assegura que la substitució es va fer en un moment delicat en què s'estaven decidint els operatius policials de cara al segon aniversari de l'1-O.

Més continguts de